Objavljen snimak Kneževića i Stijepovića
Foto:Screenshot

Objavljen snimak Kneževića i Stijepovića

Portal IN4S objavio je snimak susreta predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića i bivši gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića.

Na snimku se vidi kako Knežević Stijepoviću daje kovertu u kojoj je navodno 100.000 dolara.

Vlasnik Atlas banke Duško Knežević zvanično je osumnjičen za krivično djelo zloupotreba u privrednom poslovanju podstrekavanjem, čime je, kako se sumnja, budžet oštećen za 1,9 miliona eura. U međuvremenu je bilo uhapšeno troje njegovih bliskih saradnika, ali su nakon žalbe advokata pušteni iz pritvora.

Knežević za sada nije označen kao organizator grupe koja se sumnjiči za pranje novca, niti je taj postupak završen. Istragom koja se odnosi na pranje oko pola milijardi eura preko jednog od servisa njegove Atlas banke, obuhvaćeno je 174 osoba, a organizator te grupe još se vodi kao NN lice.

U Atlas banci je u međuvremenu uvedena prinudna uprava i naložena njena dokapitalizacija, a u drugoj Kneževićevoj banci IBM je Centralna banka naložila uvođenje stečaja.

Knežević je u Crnoj Gori osim banaka, vlasnik i Univerziteta, bolničkog kompeksa Meljine, Jadranskog sajma, kao i vrijednih nekretnina na primorju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.