Stefanović: U Srbiji intenzivnije djeluje škaljarski klan, država goni sve
Stafanović, Foto:Tanjug

Stefanović: U Srbiji intenzivnije djeluje škaljarski klan, država goni sve

Filip Korać za kojim je raspisana crvena Interpolova potjernica, označen je kao desna ruka Luke Bojovića, koji je blizak škaljarskom klanu.

U javnosti se spekulisalo da je Korać u decembru 2017. godine bio umiješan u nerede na Partizanovom stadionu, tokom derbija sa Crvenom zvezdom.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović danas je izjavio da je za Koraćem raspisana potjernica, ali nije rekao zbog čega policija traga za njim, već je samo naveo da je "učesnik u organizovanju najtežih krivičnih djela".

Na pitanje da li među oko 150 danas uhapšenih ima i pripadnika kavačkog klana, obzirom na to da su se u medijima pojavila imena osoba bliskih škaljarskom klanu, Stefanović je kazao da država jednako goni sve.

On je dodao i da trenutno u Srbiji intenzivnije djeluje škaljarski klan i da je veći broj njegovih članova uključen u kriminalne aktivnosti.

"U ovom trenutku intenzivnije je djelovanje škaljarskog klana, veći je broj pripadnika uključen u kriminalne aktivnosti na teritoriji Srbije. Ali to ne znači da ne hapsimo svakoga... pa, mene baš briga koji je klan. Ja neću da postoji ni jedan klan, neću da postoji kriminalac koji nije ni u jednom klanu, neću da postoji bilo ko a da ugrožava bezbjednost građana Srbije", rekao je Stefanović.

Stefanović je rekao da su škaljarski i kavački najveći klanovi koji djeluju u Srbiji, ali da to nijesu jedine kriminalne grupe.

Škaljarski i kavački klan su u ratu od 2014. zbog sukoba oko droge.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.