Leković: Nije normalno da dva grada u 21. vijeku skoro dva dana nemaju struju
Leković

Leković: Nije normalno da dva grada u 21. vijeku skoro dva dana nemaju struju

Da li država u kojoj su više od 24h u potpunom mraku dva grada, odnosno preko 60.000 stanovnika koji u njima žive, predstavlja razvijenu i modernu državu? Da li je takva država zaista lider regiona, kako kažu njeni zvaničnici, ili se radi o državi koja nije u stanju da skoro dva dana svojim građanima obezbijedi elementarne uslove za život i rad, upitao je Momčilo Leković odbornik Demokrata u barskom parlamentu.

Kaže da su u protekla 24h na svojoj koži najbolje osjetili "dugogodišnji „razvitak“ Crne Gore i infrastrukturno „blagostanje“  koje vlada u njoj".

"Da ta velika „oluja“ koja je donijela i nekoliko centimetara snijega, nije slučajno porušila nekoliko dotrajalih stubova na dalekovodu tamo negdje van teritorija ove dvije opštine, vjerovatno izgrađenih prije 40-tak godina, kada naša zemlja još uvjek nije bila lider u regionu, možda bi ja, ali i preko 60.000 stanovnika ova dva grada, još uvjek bili u zabludi da smo „lideri“ u svemu, pa i u snabdijevanju električnom energijom.Ta zabluda je produkt ove vlasti, i u nju nas kontinuirano dovode najviši zvaničnici naše zemlje. Upravo oni koji su u infrastrukturu „ulagali“ milione, stvarali nova preduzeća dijeleći stara, dovodili strane kompanije (A2A),  ali i oni koji opet  najavljuju višemilionska ulaganja u infrastrukturu i razvoj", saopštio je Leković.

Građanima Bara i Ulcinja je kaže dosta praznih obećanja.

"Posljedice su nastupile, neopravdane su, nemoguće ih je nadoknaditi i traju već punih 28 časova. Neko je kriv zbog situacije koja je krajnje alarmantna i neko mora podnijeti odgovornost za posljedice.Napominjem, zbog ovakvih i sličnih slučajeva, u razvijenim zemljama, praksa je da odgovorni momentalno podnesu ostavke. Primjer je Kemal Jildžir, direktor turske elektrodistribucije TEIAS koji je 2015. godine momentalno podnio ostavku, jer su djelovi Turske, samo nekoliko sati bili bez električne energije.Kod nas to, naravno, ni ovoga puta neće biti slučaj, čim struja dođe obećavaće milione, ubjeđivaće nas da smo i dalje „lideri“ u regionu, svađaće nas i dijeliti. Reći će normalno je, dešava se, ispravićemo i popraviti", kaže Čeković.

Naglašava da nije normalno za zemlju u 21. vijeku, za modernu državu, buduću članicu Evropske unije nije normalno da njena dva primorska grada već skoro dva dana nemaju električnu energiju.

"Ovo juče i danas je sramota za državu, sramota za institucije, ministra ekonomije, odnosno sramota za sva preduzeća nadležna da obezbijede osnovne životne potrebe građana, u ovom slučaju da obezbijede električnu energiju", zaključio je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.