Cetinje: Sa trgova snijeg odvozili kamionima
Foto:Prijestonica

Službe blagovremeno reagovale

Cetinje: Sa trgova snijeg odvozili kamionima

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan organizovao je danas radni sastanak sa predstavnicima gradskih službi i javnih preduzeća, Crvenim krstom i Odjeljenjem bezbjednosti Cetinje, na kojem je ocijenjeno da su službe blagovremeno i dobro reagovale na sniježne padavine, koje su u prethodna dva dana zahvatile Cetinje.

Prioritet u narednim satima biće obezbjeđivanje urednog snabdijevanja grada vodom, kao i da sela Riječke i Katunske nahije dobiju struju. Gradske službe i uprava u stalnoj su komunikaciji sa CEDIS-om, čijim ekipama jutros je asistirano kako bi došle do trafostanice na Podgoru, kazali su iz Prijestonice.Na sastanku je saopšteno da je čišćenje gradskih i prigradskih saobraćajnica prvi put realizovano gotovo u cjelosti mehanizacijom DOO Komunalno Cetinje, čiji su zaposleni danonoćno na terenu.

Prilikom čišćenja grada i saobraćajnica bilo je neophodno odrediti prioritete. I ove godine angažovana je mehanizacija privatnih preduzeća. Izraženo je zadovoljstvo što je snijeg uklonjen sa Dvorskog i Studentskog trga, odakle je odvožen kamionima.Radnici DOO Komunalno jutros su završili sa posipanjem soli na saobraćajnicama u gradu, koje će u toku dana ponovo biti očišćene.

5007574321288864805069243488161520557228032n

Foto:Prijestonica

Još jednom upućen je apel građanima i preduzećima da očiste prilaze stambenim objektima i poslovnim prostorima, kao i da građani izbjegavaju parkiranje na saobraćajnicama.Saopšteno je i da bi u toku dana trebalo da bude nastavljeno čišćenje seoskih puteva, gdje visina sniježnog pokrivača na pojedinim mjestima prelazi 80 centimetara. Uspostavljena je stalna komunikacija sa predstavnicima mjesnih zajednica i mještanima.

Na sastanku je upućena zahvalnost građanima Cetinja koji su doprinijeli da grad bude bolje očišćen i pohvaljena saradnja sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, kao i angažman Službe zaštite. Napomenuto je da su na raspolaganju i dvoje motornih sanki, za dopremanje hrane i ljekova ili za prevoz bolesnih iz najudaljenijih sela kada se za to ukaže potreba.

Na društvenim mrežama su objavljene i predivne fotografije Prijestonice pod snijegom i njenih "srebrenih noći". Pogledajte:

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.