Najveće prosječne plate u Danskoj i Luksemburgu, veće od 3.000 eura mjesečno
ilustracija

Zarade u EU

Najveće prosječne plate u Danskoj i Luksemburgu, veće od 3.000 eura mjesečno

Rezultati istraživanja koje je sproveo istraživač i ekonomista Reinis Fišer, koji često objavljuje ekonomske analize, pokazali su da su u Evropskoj uniji najveće prosječne plate u Danskoj i Luksemburgu.

Prema analizi koju je krajem decembra prošle godine Fišer objavio na svojoj internet stranici, prosječne plate u Danskoj i Luksemburgu krajem prošle godine su iznosile preko 3.000 eura mjesečno.

Nakon ovih zemalja slijede Švedska, Finska i Irska gdje prosječne plate iznose oko 2.500 eura, prenosi AA.

Prema njegovoj analizi, prosječna plata u Estoniji iznosi 957 eura, u Letoniji 738, a u Litvaniji 693 eura.

Od ostalih zemalja EU, prosječna plata u Portugalu iznosi 925 eura, a u Grčkoj 917 eura.

Najniže prosječne plate u EU-u su zabilježene u Bugarskoj 457 eura, i Rumuniji 565 eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.