Uhapšen Nikšićanin: Vozio sa 4,3 promila alkohola u krvi
ilustracija

Uhapšen Nikšićanin: Vozio sa 4,3 promila alkohola u krvi

Nikšićka policija je sprovodeći aktivnosti pojačane kontrole saobraćaja na magistralnom putu Nikšić – Podgorica u mjestu Brlja, kontrolisala pmv marke ,,Golf II'' kojim je upravljao D.V. (54) iz Nikšića.

Alkotestiranjem vozača konstatovano je prisustvo alkohola u organizum u koncentraciji od 4,31 g/kg alkohola.

"D.V. je lišen slobode nakon čega je uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka priveden Sudu za prekršaje u Podgorici – Odjeljenje u Nikšiću, na dalju nadležnost", saopšteno je iz Uprave policije.

Osim toga, službenici CB Nikšić su zbog upravljanja vozilima pod dejstvom alkohola izdali 40 naloga za naplatu mandatne kazne onim licima koja su upravljala vozilim pod dejstvom alkohola u koncentraciji iznad 0,30 g/kg, dok su podnijeli 87 prekršajnih prijava licima koja su upravljala vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji iznad 0,50 g/kg i licima koja su odbila alkotestiranje.

Iz policije dodaju da je lišeno slobode 35 lica a privremeno su oduzete 62 vozačke dozvole.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.