Struja za Bar, Sutomore i Ulcinj u narednih nekoliko sati
Foto: CGES

Struja za Bar, Sutomore i Ulcinj u narednih nekoliko sati

Područja Sutomora, Bara i Ulcinja trebalo bi da u narednih nekoliko sati dobiju struju, iako je bilo najavljeno da će se to desiti do 11 sati.

Podsjećamo, usljed kvara na dalekovodima Podgorica-Virpazar i Bar-Budva, do kojeg je došlo zbog velikog nevremena, bez struje su od juče građani Bara, Sutomora i Ulcinja.

Portparolka CGES-a Nada Pavićević saopštila je jutros Nacionalnom javnom servisu da "bez obzira na vanredne napore naših ekipa, koje su u veoma teškim uslovima radili do kasno sinoć, oštećenja na 110 KV dalekovodu Bar-Budva juče nijesu mogla biti sanirana zbog nove havarije, odnosno pada četiri stuba".

"Tako da su dalekovodne ekipe iz Nikšića i Podgorice od ranih jutarnjih sati na trasi 110 KV dalekovoda Podgorica - Bar - Virpazar, gdje je lociran kvar. U odnosu na ranije, vremenske prilike su nešto stabilnije, ali zbog kompleksnosti havarije, koja se ogleda u prekidu provodnika vršne faze između Rvaša i Drušića, u narednih nekoliko sati se očekuje sanacija kvara, nakon čega će potrošači Bara, Sutomora i Ulcinja dobiti uredno napajanje električnom energijom", naveli su iz CGES-a.

Pavićević je ranije podsjetila da su stručne službe CGES-a završile sve neophodne aktivnosti predviđene "vrlo ambicioznim planom tekućeg investicionog održavanja".

"Realizovane su sve aktivnosti na reviziji i remontu objekata, u potpunosti je obavljen redovni pregled dalekovoda u dužini od 1.300 km. Svi su remonti uspješni završeni, ali su vremenske prilike učinile svoje", objasnila je Pavićević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.