Endi Marej nakon Vimbldona odlazi u penziju (VIDEO)
Endi Marej, foto: Getty images

Trpi velike bolove zbog povrede kuka

Endi Marej nakon Vimbldona odlazi u penziju (VIDEO)

Britanski teniser Endi Marej objavio je da će se povući iz profesionalnog tenisa nakon Vimbldona, mada je kazao da nije isključena mogućnost da mu i Australijan Open, koji počinje za nekoliko dana, bude posljednji turnir u karijeri.

Nekadašnji reket broj jedan na svijetu uoči početka prvog grend slem turnira sezone u Melburnu šokirao je svijet najavom o odlasku u penziju zbog problema s povredom kuka, koja ga muči već duže od godinu i po dana.

Istina, kazao je da je odlučan da nastavi karijeru i pokuša izdržati dvije sedmice Vimbldona ovog ljeta, ali i da nije siguran u to da li će uspjeti.

"Očigledno je da se jako dugo borim s ovom povredom, već 20 mjeseci imam jake bolove. Učinio sam sve što sam mogao da se oporavim od povrede kuka, ali to nije pomoglo da se smanji opterećenje. U boljoj sam poziciji nego prije šest mjeseci, ali još uvijek imam jake bolove. Igraću. I dalje mogu igrati do određenog nivoa, ali ne i na onom na kojem sam srećan kada igram. Međutim, nije riječ samo o tome. Bol je nesnosna i zaista ne želim da nastavim da igram na ovakav način", kazao je Britanac.

Marej je istakao da je o svemu razgovarao sa svojim trenerskim timom tokom treninga na Floridi prošlog mjeseca i istakao da ima namjeru da dođe na Vimbldon i nakon toga ode u penziju.

Sjajni 31-godišnji teniser tokom karijere je osvojio tri grend slem turnira, dva puta Vimbldon (2013. i 2016. godine) i jednom JU es Open (2012.). Ukupno je osvojio 45 turnira na ATP touru.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.