Mjesečne članarine u partijama od 1 do 50 eura
ilustracija

Neke su oslobodile svoje članove plaćanja članarine

Mjesečne članarine u partijama od 1 do 50 eura

Političke partije Crnogorska, Forca, Ujedinjena Crna Gora, Stranka pravde i pomirenja dostavile su Agenciji za sprečavanje korupcije odluke o visini mjesečne članarine za 2019. godinu, prema kojima ona najčešće iznosi između jedan i pet eura, piše Pobjeda.

Demokratski savez u Crnoj Gori, Partija penzionera, invalida i restitucije, Srpska stranka i Naša partija oslobodili su svoje članove plaćanja članarine, o čemu su obavijestili ASK.

Članovi Crnogorske obavezni su da plaćaju mjesečno tokom ove godine najmanje jedan euro članarine za tu partiju, dok će članovi Nove demokratske snage Forca imati obavezu da plaćaju članarinu od dva eura – navodi se u odlukama tih partija dostavljenim ASK-u.

Obje partije oslobodile su plaćanja studente, nezaposlene, penzionere, kao i one koji nemaju materijalne mogućnosti.

“Na prijedlog Izvršnog odbora, a uz odobrenje Predsjedništva Ujedinjene Crne Gore, donosimo odluku o dobrovoljnoj članarini za 2019. godinu, koja, shodno mogućnostima, neće biti manja od pet, ni veća od 50 eura”,  navodi se u Odluci koju je UCG dostavila ASK-u.

Predsjedništvo Stranke pravde i pomirenja odlučilo je, i Odluku proslijedilo ASK-u, da mjesečna članarina u ovoj godini bude pet eura, a prikupljaće je Izvršni odbor opštinskih odbora.

Demokratski savez u Crnoj Gori obavijestio je ASK da ni u ovoj godini njegovi članovi nemaju obavezu plaćanja mjesečne članarine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.