NTO: Turistička ponuda Crne Gore promovisana na sajmu u Beču
Foto: NTO

Ponudu predstavlja preko 800 izlagača iz 70 zemalja

NTO: Turistička ponuda Crne Gore promovisana na sajmu u Beču

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, turistička ponuda destinacije za predstojeću sezonu predstavljena je na međunarodnom sajmu turizma „Ferien 2019“ koji se održava od 10. do 13. januara u Beču.

Riječ je o vodećem turističkom sajmu na austrijskom tržištu, na kojem svoju ponudu predstavlja preko 800 izlagača iz 70 zemalja, a koji pored profesionalaca iz svih sektora turističke industrije okuplja i veliki broj medijskih kuća i preko 150.000 posjetilaca.

S obzirom na specifičnosti ovog tržišta kada su u pitanju navike austrijskih turista, tokom promocije u Beču, pored ponude za predstojeću sezonu, novootvorenih hotela, akcenat je na promociji ponude za aktivni odmor, kulturne baštine i izletničkih tura.

slika1

Foto: NTO

"Među ostalim novitetima predstavljena je i nova panoramska ruta “Durmitorski prsten”, koja podrazumijeva oko 80 kilometara označenog puta kroz Nacionalni park Durmitor i Park prirode Piva, a namijenjena je turistima koji žele samostalno istraživati Crnu Goru, bilo automobilom, motorom ili kamp prikolicom, uz mogućnost da se informišu o znamenitostima na putu, putem audio vodiča za telefone, sa GPS-om. Takođe, sajam u Beču bio je prilika da promocija najstarije turističke manifestacije u zemlji i jedne od najprepoznatljivijih u regionu, jubilarnog 50. “Praznika mimoze” počne upravo iz ovog grada, defileom preko 40 učesnika karavana u samom centru grada, kao i prisustvom mažoretki na štandu Crne Gore, u organizaciji TO Herceg Novi, u saradnji sa Herceg Festom i Opštinom Herceg Novi", naveli su iz NTO-a.

Štand Crne Gore posjetio je i ambasador Crne Gore u Austriji, Željko Perović.

Tokom sajma direktorica NTO CG Željka Radak Kukavičić, sa saradnicima, održala je sastanke sa aktuelnim i potencijalnim partnerima sa ovog tržišta, predstavnicima turoperatora i medija, na kojima je bilo riječi o trendovima koje bilježi Crna Gora kao turistička destinacija i mogućnostima za privlačenje većeg broja turista sa tržišta Austrije.

Prije održavanja sajma u Beču, NTOCG je skrenula pažnju na Crnu Goru promocijom putem bilborda u centru Beča. Kao i prethodne, i u tekućoj godini biće realizovane značajne promotivne aktivnosti na tržištima njemačkog govornog područja.

123qweasdzxc

Foto: NTO

Pored ostalog, planirane su kontinuirane PR aktivnosti, nastavak organizovanja studijskih grupa novinara, kao i organizovanje događaja sa ciljem uspostavljanja saradnje sa turoperatorima sa ovih tržišta. Trend rasta posjete sa ovog tržišta nastavljen je i tokom 2018. godine kada je za 10 mjeseci u kolektivnom smještaju u Crnoj Gori boravilo za oko 52% više turista iz Austrije, koji su ostvarili oko 60% više noćenja u odnosu na isti period prethodne godine.

Na sajmu u Beču, na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore svoju ponudu predstavljaju JP “Nacionalni parkovi Crne Gore”, lokalne turističke organizacije Budve, Bara, Tivta, Kotora, Ulcinja, Podgorice i Bijelog Polja, HG Budvanska Rivijera, turistička agencija Montenegro Tourist Service i nacionalna avio-kompanija “Montenegro Airlines”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.