Crnogorska policija će i dalje imati podršku Ambasade SAD
Veljović i Rajzing Rajnke

"Prioriteti su borba protiv svih pojavnih oblika organizovanog kriminala"

Crnogorska policija će i dalje imati podršku Ambasade SAD

Direktor Uprave policije Veselin Veljović sastao se danas sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke, što je bila i prilika da se još jednom potvrdi kvalitetna profesionalna saradnja koju crnogorska policija i Ambasada SAD ostvaruju u kontinuitetu.

"Veljović je ambasadorki Rajzing Rajnke prezentovao rezultate koje je policija ostvarila u prethodnih šest mjeseci u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, sa posebnim osvrtom na to da je kroz uspješnu međunarodnu policijsku saradnju i zahvaljujući kvalitetu podataka koje je naša policija pružila kolegama iz inostranstva u drugim državama lišeno slobode više vođa i članova organizovanih kriminalnih grupa", saopšteno je iz Uprave policije.

Veljović je naveo da posebnu zahvalnost naša policija duguje službama u okviru Ambasade SAD-a na podršci u jačanju kapaciteta, razmjeni iskustava i usavršavanju uskostručnih znanja i vještina u borbi protiv savremenih bezbjednosnih izazova.

Rajzing Rajnke je istakla da je Ambasada SAD prepoznala konstruktivnu ulogu crnogorske policije i izrazila spremnost agencija za sprovođenje zakona SAD-a za produbljivanje međusobne saradnje.

"Direktor je ambasadorku upoznao sa prioritetima u radu i djelovanju policije u ovoj godini, a posebno sa dinamikom izrade novog Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji Uprave policije koji će, kako je planirano, donijeti novine za koje se očekuje da će uticati na efikasnije funkcionisanje službe", saopšteno je.

Navedeno je da prioriteti u operativnom radu policije ostaju borba protiv svih pojavnih oblika organizovanog kriminala, uz intenziviranje regionalne i međunarodne saradnje, kao i suzbijanje korupcije, borba protiv trgovine ljudima i upravljanje ilegalnim migracijama.

"Odgovor regionalnim i globalnim izazovima i prijetnjama mora biti zajednički, čemu je crnogorska policija posvećena", istakao je Veljović.

Rajzing Rajnke je pozdravila posvećenost crnogorske policije u realizaciji prioriteta i kazala da će Ambasada SAD nastaviti da podržava reforme policije kao dio procesa evroatlantskih integracija.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.