Igrač, šmeker, boem, virtuoz fudbala: Zvezda je ponosna što je imala jednog Šekija
Sa komemoracije, Foto:Anadolija

Komemoracija Dragoslavu Šekularcu

Igrač, šmeker, boem, virtuoz fudbala: Zvezda je ponosna što je imala jednog Šekija

Igrač, šmeker, boem, virtuoz fudbala i čovjek koji nikog nije ostavljao ravnodušnim, to je bio proslavljeni fudbaler bivše Jugoslavije i Srbije, te druga Zvezdina zvijezda Dragoslav Šekularac, kome je danas održana komemoracija u Beogradu.

Šekularac je preminuo 5. januara u 82. godini, a tokom komemoracije pušten je i film snimljen o čuvenom dribleru.

U punom Medija centru stadiona "Rajko Mitić" u Beogradu, predsjednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Svetozar Mijailović naveo je da se danas opraštamo od "Šekija, virtuoza fudbala i čovjeka, koji je dio bogate istorije Zvezde, koju je i sam stvarao".

"Volio je Zvezdu i tu svoju ljubav dijelio sa publikom. Velika je njegova zasluga što je Zvezda postala najvoljeniji i najgledaniji klub na ovim prostorima", naveo je Mijailović.

Kako je dodao, danas se opraštamo od druge Zvezdine zvezde, o kojoj je i lako i teško govoriti. Lako, jer je mnogo postigao, teško, jer je mnogo toga značio u igri koja mu je donijela planetarnu popularnost.

"Jednostavno, bio je ličnost koja nikog nije ostavljala ravnodušnim. Igrač, šmeker, boem, igrao se, pokazivao svoj stav. Zvezda je ponosna što je u svojim redovima imala jednog Šekija. 
Dragi Šeki, ponio si sa sobom mane, nama si ostavio vrline, tvoje veliko fudbalsko umijeće. Sačuvaćemo uspomenu na tebe. Bio si i ostaćeš inspiracija mnogim momcima koji su potrčali za fudbalskom loptom", rekao je.

Sa Šekularcem je igrao i predsjednik veterana Zvezde Aleksandar Marković, koji je okupljenima rekao da je Šekularac sada na zvezdanom nebu gdje mu je i mjesto. On je naveo da o ovom čuvenom dribleru postoje mnoge legende, te ispričao kako je Šekularčeva majka uvijek govorila da njen "Bucko", kako ga je zvala, "nikad neće odrasti". 

"Šeki neka ti je laka zemlja, tu ti je mjesto, na nebu među zvijezdama", ovim riječima se od čuvenog fudbalera oprostio Marković.

2019011023434856240613253Web

Foto:Anadolija

U ime bivših fudbalera koje je trenirao, govorio je i nekadašnji fudbaler Boško Đurovski, koji je rekao da su u Crvenoj zvezdi navikli da persiraju trenerima, ali da će se "Šekiju danas obraćati sa ti, jer hoće da bude kao da razgovara sa ocem ili bratom."

"Hoću da ti kažem da si bio veliki igrač, ali i veliki trener", kazao je.

Prema njegovim riječima, u Crvenoj zvezdi su bili mnogi veliki igrači - fudbalska elegancija u liku Dragana Džajića, bomba u nogama u vidu Bore Kostića, ali niko nije bio kao Šekularac.

"Niko nije bio kao ti dribler, a dribling je u fudbalu sve. Bio si najbolji u tome. Teško mi je da se oprostim, teško je svima nama, fudbalski mađioničar, prva violina u orkestru. Na kraju, bih vas zamolio da ovdje u našem hramu, hramu Zvezde, da ga ispratimo na poseban način, koji nije praktikovan do sada. Način na koji su milioni navijači ispraćali Šekija posle odigrane utakmice sa ovog stadiona i stadiona širom svijeta, od Južne Amerike do naše Jugoslavije, odnosno Srbije", rekao je.

Potom je uslijedio gromoglasan aplauz, kojim je i završena komemoracija.

Komemoraciji su prisustvovali ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, selektor Fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić, trener Zvezde Vladan Milojević, bivši fudbaler Zvezde i bivši reprezentativac Srbije Marko Pantelić, bivši reprezentativac Jugoslavije Vladimir Petrović Pižon, bivši fudbaler Zvezde Stanislav Karasi, bivši fudbaler i predsjednik Fudbalskog kluba Partizan Nenad Bjeković, košarkaški trener u Jugoslaviji Zoran Moka Slavnić i mnogi drugi.

Šekularac će biti sahranjen danas u 14.30 časova u Aleji zaslužnih građana u Beogradu.

Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.