Crnogorski odbojkaši prvi put u istoriji izborili plasman na EP, članovi Jedinstva dio tima koji je ostvario istorijski uspjeh
Foto:Anadolija

Crnogorski odbojkaši prvi put u istoriji izborili plasman na EP, članovi Jedinstva dio tima koji je ostvario istorijski uspjeh

Muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore plasirala se na Evropsko prvenstvo.

Crnogorski odbojkaši savladali su sinoć u Budvi, u šestom kolu "C" grupe, selekciju Moldavije 3:0 (25:18, 25:21 i 25:13) i prvi put izborili plasman na završnicu šampionata.

Izabranici selektora Veljka Bašića plasman su izborili kao jedna od pet najboljih drugoplasiranih selekcija iz sedam kvalifikacionih grupa. Prvo mjesto u "C" grupi osvojila je Slovačka. 

Odbojkaši su se pridružili vaterpolistima, rukometašicama i rukometašima, košarkašima i košarkašicama kada su u pitanju crnogorske selekcije koje su igrale na šampionatima Evrope. 

Dio tima koji je ostvario istorijski uspjeh su i članovi Jedinstva, Darko Prebiračević koji je od ovog ljeta dio stručnog štaba selektora Bašića i Luka Šuljagić koji je novo pojačanje Jedinastva. 

odbojkasieu

Foto:Sajt Opštine Bijelo Polje

Šampionat će biti odigran od 12. do 29. septembra u Francuskoj, Sloveniji, Belgiji i Holandiji. 

Žrijeb grupa zakazan je za 16. januar u Briselu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.