Odbio da joj plati večeru: On pojeo za 17 i po, a ona za 110 eura
Foto: Ilustracija

Ko treba da plaća račun na sastanku?

Odbio da joj plati večeru: On pojeo za 17 i po, a ona za 110 eura

Pitanje ko treba da plaća račun na sastanku ponovo je na stolu.

A na jednom restoranskom stolu nedavno se situacija usijala.

Djevojka i mladić su otišli na večeru, a kada je došao momenat da se plati račun, on ju je pustio da plati svoj ceh.

Kako je rekao, ništa nije rekla, ali je izraz njenog lica otkrio da je to naljutilo.

"Obično platim račun za obije strane, ali ja sam student i radim 60 sati nedjeljno kako bih platio za hranu, knjige i slično. Očigledno da ne mogu da priuštim 110 eura za njenu hranu", napisao je korisnik Redita koji je na ovoj mreži objavio poruke koje je poslo svojoj "nesuđenoj" djevojci.

Kako je naveo, on je te večeri pojeo pastu i popio pivo i to sve za 17, 5 eura, dok je ona uživala u jastogu i vinu, za šta je na kraju trebalo dati 110 eura.

"Ja sam student, a ne tvoj šugar dedi", morao je da podvuče na kraju. I kao jedan od argumenata naveo i to što ga je ona pozvala na večeru.

Njen odgovor je bio da muškarac mora da u svakoj situaciji bude džentlmen, kao i da sumnja u njegovo seksualno opredjeljenje kada se ovako ponio.

I zaista ko treba da plaća račun na sastanku? Pravila džentlmenstva kažu da ta "dužnost" pripada muškarcima pa čak i kada poziv ne dolazi od njih.

Nije ništa strašno ni podijeliti račun, a uvijek i mi sad podvlačimo uvijek treba iskren prema drugoj strani.

Ako je mladić iz priče student sa tankim novčanikom, sigurno je to trebalo da negdje provuče kroz priču, prije ili za vrijeme sastanka. Najbolje za njega je bilo i da je djevojku odveo na mjesto gdje treba platiti svaki ceh.

Poželjno je i biti obzriv prema onom s kim se sastaješ na večeri, pa možda nekad jastog i treba preskočiti.

Žena

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.