Prodao bubreg da kupi iPhone, sad živi u krevetu i ne može bez dijalize (VIDEO)
Foto: Printscreen

Prodao bubreg da kupi iPhone, sad živi u krevetu i ne može bez dijalize (VIDEO)

Kinez Ksiao Vang je imao samo 17 godina kada je odlučio da će da proda bubreg kako bi kupio iPhone 4. Nakon operacije su mu rekli da će normalno živjeti sa samo jednim bubregom no osam godina kasnije teško je bolestan i redovno je na dijalizama.

Godine 2011. iPhone 4 je bio statusni simbol u školi u koju je mladić išao.

No Vang je bio siromašan i nije ga mogao priuštiti. Uz pomoć posrednika stupio je u kontakt s ljudima koji su se specijalizovali za trgovinu organima na "crnom tržištu". Dogovorio se da će bubreg prodati za 3200 dolara.

Operisali su ga u ilegalnoj bolnici i iako se u početku činilo da je sve u redu, zdravstveno stanje mu se kasnije zakomplikovalo. Sala u kojoj su ga operisali nije bila dobro sterilizovana te je dobio infekciju.

Njegova porodica o svemu tome nije znala ništa sve dok se Vangu stanje nije toliko pogoršalo da to više nije mogao da skriva. Budući da roditeljima nije htio da prizna što je napravio, infekcija se proširila na njegov drugi bubreg. Kad su ga roditelji odvezli u bolnicu, bubreg nijesu mogli spasiti i od tada mora na dijalizu.

Njegovi roditelji su tužili ljekara koji mu je izvadio bubreg i dobili su 320.000 odštete. Veći dio novca su iskoristili za liječenje teško bolesnog sina, piše OddityCentral.

24sata.hr

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.