Posjete u Kliničkom centru od danas zabranjene
KCCG

Usled povećanja aktivnosti virusa gripa

Posjete u Kliničkom centru od danas zabranjene

U Kliničkom centru Crne Gore od danas su zabranjene sve posjete hospitalizovanim bolesnicima.

"U skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZ), a usled povećanja aktivnosti virusa gripa kao i registrovanog broja oboljelih od bolesti koja liči na grip na teritoriji naše države od danas 9. januara obustavlja se posjeta hospitalizovanim bolesnicima u Kliničkom centru Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, informacije o zdravstvenom stanju pacijenata članovi uže porodice (supružnik, roditelji ili djeca) mogu dobiti na matičnom odjeljenju putem telefona svakog dana u periodu od 14-15 časova.

"Obustava posjete trajaće do poboljšanja epidemiološke situacije", kažu iz KCCG.

Osim toga, apeluju na građane da se pridržavaju opštih mjera prevencije, koje podrazumijevaju redovno provjetravanje prostorija, izbjegavanje bliskih kontakata sa oboljelima, izbjegavanje boravka u zatvorenim prostorima gdje boravi veliki broj ljudi, adekvatnu ishranu sa dosta svježeg voća i povrća i fizičku aktivnost.

"Molimo građane za razumijevanje i saradnju, kao i da se pridržavaju navedenih savjeta u cilju smanjenja obolijevanja od gripa", zaključuju iz KCCG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.