Kineskih turista bi moglo biti više uz adekvatnu promociju CG i Cetinja kao turističke ponude
Foto: Prijestonica CG

Kašćelan razgovarao sa ambasadorom Đinom

Kineskih turista bi moglo biti više uz adekvatnu promociju CG i Cetinja kao turističke ponude

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan razgovarao je sa ambasadorom Kine u Crnoj Gori Liu Đinom o mogućnostima saradnje u oblasti turizma, privrede i kulture.

Kako je saopšteno iz Prijestonice Kašćelan je upoznao ambasadora Đina sa razvojnim planovima Prijestonice Cetinje u ovim oblastima, a posebno sa potencijalima biznis zona.

"Razgovarano je i o unaprjeđenju gradske infrastrukture, kao i o dobroj saobraćajnoj povezanosti Cetinja sa primorjem, centralnim i sjevernim dijelom zemlje.

Kašćelan se zahvalio ambasadoru Đinu na podršci i izrazio spremnost Prijestonice Cetinje da sarađuje sa kineskim preduzećima i institucijama kulture", saopšteno je.

Ambasador Đin je ukazao na trend povećanja turista iz Kine koji biraju Crnu Goru kao destinaciju. On smatra i da bi kineskih turista moglo biti više uz adekvatnu promociju Crne Gore, kao i da Cetinje mora biti dio te turističke ponude.

Đin je rekao i da kineska razvojna strategija „Pojas i put“ i inicijativa „16+1“ predstavljaju dobar okvir za saradnju dvije zemlje u različitim oblastima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.