Van der Belen: Evropska porodica nepotputpuna bez država Zapadnog Balkana
Aleksander van der Belen

"Tekuća godina biće važna za EU"

Van der Belen: Evropska porodica nepotputpuna bez država Zapadnog Balkana

Evropska porodica biće potpuna tek uz puno uključenje država Zapadnog Balkana, kazao je predsjednik Austrije Aleksander van der Belen i naglasio da će tekuća godina biti važna za Evropsku uniju (EU).

Van der Belen je, na godišnjem prijemu za diplomatski kor, rekao da se Austrija zalaže za pristupanje šestorke Zapadnog Balkana Uniji, javlja MINA biznis.

On je ocijenio da će ova godina biti važna za EU ukazujući na Bregzit. "Ako do njega stvarno dođe“.

Van der Belen je ukazao i na diskusiju o budućnosti Unije, izbore za Evropski parlament i uspostavljanje nove Evropske komisije, prenosi Tanjug.

Prema njegovim riječima, posljednja istraživanja u EU i Austriji pokazuju jasnu promjenu trenda u javnom mnjenju.

"Povjerenje u EU i optimizam su posljednje godine jasno porasli. Važno je da se to povjerenje ne iznevjeri“, poručio je Van der Belen.

RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.