Crnogorac uhapšen u BiH, prevozio preko 240 kg skanka (VIDEO)
Foto: Klix.ba

Crnogorac uhapšen u BiH, prevozio preko 240 kg skanka (VIDEO)

Pripadnici Policijske uprave Trebinje protekle noći su na ulazu u Gacko zaplijenili preko 240 kilograma opojne droge skank, a tom prilikom uhapšena su dva lica iz Zenice i jedno iz Crne Gore.

Prema riječima Žarka Lakete, načelnika Policijske uprave Trebinje, jedna od najvećih zaplijena droge na području koje ta policijska uprava operativno pokriva desila se na kilometar udaljenosti od Gacka, a kako nezvanično saznaje BN TV uhapšeni su Adis Misimović i Benjamin Krehić iz Zenice i Milorad Grba iz Crne Gore.  

“Na osnovu operativnih saznanja provedena je opservacija kombinovana sa zasjedom u opštini Gacko, a tom prilikom su na magistralnom putu brojači zaustavili vozilo marke “mercedes”, kojim je upravljalo lice inicijala K.B, rođeno 1993. u Zenici i sa kojim se nalazilo lice čiji su inicijali A.M, rođeno 1979. godine takođe u Zenici. Prilikom kontrole pomenutog vozila uočeno je kretanje vozila “reno trafik” koje se okrenulo na putu, te krenulo prema selu Miholjače i pokušalo da pobjegne. Uspjeli su zaustaviti vozilo, te utvdili da njime upravlja M.G. iz Crne Gore, a prilikom kontrole vozila na zadnjem sjedištu uočeno je oko 240 kilograma skanka”, rekao je Laketa.

3320659

Vrijednosti zaplijenjene droge procijeniće stručnjaci, navode u Policijskoj upravi u Trebinju, ali kažu da su operativnim saznanjima došli do informacije da je samo za prevoz droge lice uzelo deset hiljada evra. 

“Mi za sada imamo saznanja da je ova droga bila namijenjena tržištu u Sarajevu, Zenici i tom dijelu zemlje, a dalji tok istrage pokazaće da li je bila namijenjena za tržište van BiH. Ja znam da je to velika vrijednost, a imamo jednu informaciju da je lice, koje je ovo prevozilo do Sarajeva, trebalo da za prevoz droge uzme deset hiljada evra”, kaže Laketa.

Ovo je najveća zaplijena droge u posljednjih 18 godina koju si izvršili pripadnici Policijske uprave Trebinje, a slučaj preuzima Specijalno tužilaštvo u Banjaluci.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.