Crnogorski stonoteniser Filip Radović  najbolji junior planete
Filip Radović, foto: POK

Na januarskoj rang listi prvi sa 1629 bodova

Crnogorski stonoteniser Filip Radović najbolji junior planete

Crnogorski stonoteniser Filip Radović zauzima prvo mjesto na juniorskoj rang listi Svjetske para stoni tenis federacije, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta (POK).

Navodi se da je Radović u konkurenciji igrača do 23 godine, u kategoriji S10, na januarskoj rang listi prvi sa 1629 bodova.

Francuz Mateo Bohas je drugi sa 1615, dok treće mjesto zauzima Holanđanin Bas Hergelink 1571 bod.

Među prvih pet su još Poljak Igor Mištal (1546) i Kinez Shubo Mao (1508).

Prvi do decembra prošle godine, Kinez Lian Hao (1703), nema više pravo nastupa u konkurenciji juniora.

Na seniorskoj rang listi Radović je trenutno osmi igrač svijeta.

U odnosu na prethodni mjesec, za tri boda, pretekao ga je Čeh Ivan Karabec (1632), koji je osvojio Kostarika open, turnirna kojem Radović nije nastupio.

Vodeći na rang listi je zvanični svjetski šampion, Poljak Patrik Čajnovski sa 1854 boda.

"U 2019, u veoma zahtjevnom sistemu kvalifikacija za Paraolimpijske igre u Tokiju, Radović će braniti bronzanu medalju sa Evropskog prvenstva iz Laškog na Evropskom prvenstvu u švedskom Helsingborgu (16-21. septembar). Braniće i zlato iz Đenove na Evropskim igrama mladih paraolimpijaca u finskom Lahtiju (25-30.jun), kao i sakupljati bodove na Masters turnirima u Linjanu (14-16.mart), Laškom (8-11. maj), Tokiju (1-3. avgust) i Ostravi (6-8. septembar)", saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Mina/RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.