Snijeg na sjeveru, kiša i susnježica na jugu
ilustracija

Vremenska prognoza

Snijeg na sjeveru, kiša i susnježica na jugu

Tokom dana očekuje se postepeno povećanje oblačnosti, a krajem dana i tokom noći u kontinentalnim predjelima snijeg, na primorju kiša, prognoza je Zavoda za hidrometeorologiju.

Ponegdje na primorju je moguća i susnježica. Ujutru na kopnu  umjeren do jak mraz, a na sjeveru po kotlinama moguća magla ili niska oblačnost. 

U većini crnogorskih gradova temperatura jutros ispod nule, a najhladnije je na Žabljaku gdje je izmjereno minus 18,6 stepeni.

U Kolašinu, jutros u sedam sati, izmjereno je -17 stepeni, Pljevljima -14,2, Cetinju -11,4, a Nikšiću -9,6 stepeni, Podgorici iznosi -3,7, Ulcinju -3,4, Herceg Novom -2,7, dok je jedino u Baru izmjeneno 0,7 stepeni iznad nule.

Najviše snijega ima na Žabljaku, gdje je izmjereno 41 centimetar, zatim Pljevlima 28, Rožajama 22.Visina sniježnog prekrivača u Kolašinu iznosi 20, u Šavniku 15. Plavu deset, Andrijevici osam, Bijelom Polju sedam i Beranama pet centimetara.

Vjetar u drugom dijelu dana i tokom noći, mjestimično umjeren do pojačan, južni i istočni, prvenstveno u višim planinskim predjelima na sjeveru i duž obale.

Najviša dnevna temperatura vazduha -5 do 7 stepeni. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.