Mitropolit Mihailo: Vjerujem da smo na putu da ćemo ubrzo dobiti tomos Carigradske patrijaršije
Mitropolit Mihailo

"Bez CPC nema ni države Crne Gore"

Mitropolit Mihailo: Vjerujem da smo na putu da ćemo ubrzo dobiti tomos Carigradske patrijaršije

Centralna liturgija Crnogorske pravoslavne crkve služena je na Cetinju, uz poruku da je CPC na putu rješenja statusa, imovine i autokefalnosti, uz očekivanje Tomosa Carigradske patrijaršije koji će to potvrditi.

"Vjerujem da smo na putu da ćemo ubrzo dobiti tomos Carigradske patrijaršije, a bogomi smo mi i dosad bili autokefalni, samo toliko da nam zavisi od carigradskog patrijarha koga lično poznajem, a i onog prvog Dimitrija samo da dođe i potpiše to ođe. Neće biti pregovora, nego samo toliko da se obavi", kazao je mitropolit Mihailo.

Na liturgiji je ponovljena poruka da bez CPC nema ni države Crne Gore, prenosi RTCG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.