Pronađena olupina aviona s leta MH370
Foto: AA

Pronađena olupina aviona s leta MH370

Službeno je potvrđeno da olupine pronađene na obalama Madagaskara pripadaju avionu Malezija Erlajnsa koji se 2014. godine srušio na letu Kuala Lumpur - Peking, prenosi agencija Anadolija (AA).

Istraživači tim saopštio je da je za više pronađenih olupina i predmeta utvrđeno da ne pripadaju avionu Malezija Erlajnsa, ali da je podna platforma dio Boinga 777 i da najvjerovatnije pripada tom modelu s kobnog leta MH370.

Riječ je o pet olupina koje su porodice stradalih putnika u novembru prošle godine radi detaljne istrage predale malezijskom ministru transporta Antoniju Lokeu.

Avion MH370 nestao je 8. marta 2014. godine na letu od Kuala Lumpura prema Pekingu s 239 putnika. Nekoliko dana nakon misterioznog nestanka, malezijska vlada saopštila je kako aviona "nema", ali da su svi putnici i posada mrtvi.

Dosad najskuplja potraga u istoriji civilne avijacije počela je 18. marta 2014. godine na prostoru većem od 4,5 miliona kvadratnih kilometara. Nakon potrage avionima i brodovima prednost je data podmorskom istraživanju koje takođe nije dalo rezultate.

Potraga je obustavljena nakon 1.046 dana, u januaru 2017. godine.

Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.