Uprava za nekretnine objedinjuje registre kućnih brojeva, ulica i trgova
Ilustracija

Uprava za nekretnine objedinjuje registre kućnih brojeva, ulica i trgova

Uprava za nekretnine počela je tokom prošle godine realizaciju Adresnog registra, kojim će na jednom mjestu objediniti registre kućnih brojeva, ulica i trgova, čemu će se ove 2019. posebno posvetiti, kazao je prvi čovjek Uprave Dragan Kovačević.

Adresni registar je, kaže on, jedan od ključnih registara e-Uprave, samim tim značaj njegovog uspostavljanja imaće višestruku korist, kako u javnom, tako i u privatnom sektoru.

“Oblasti u kojima se posebno prepoznaje značaj uspostavljanja ovog Registra su demografska, ekonomska i teritorijalna statistika, prostorno planiranje, zatim obavljanje poslova iz nadležnosti policije, vojske, turizma, zdravstva, obrazovanja i mnogih drugih poslova iz svakodnevnog života”, kaže Kovačević za Vikend novine.

Prema njegovim riječima Uprava za nekretnine je tokom prošle godine, u saradnji sa Zavodom za statistiku Crne Gore, lokalnim samoupravama i Ministarstvom javne uprave u okviru projekta donacije Vlade Norveške započela realizaciju projekta uspostavljanja Registra kućnih brojeva, ulica i trgova – Adresnog registra.

“Prvi korak u uspostavljanju Registra je sagledavanje postojećeg stanja iz ugla nadležnih institucija na lokalnom i centralnom nivou, kao i potreba korisnika budućeg Adresnog sistema, koji treba da obezbijedi mogućnost brzog, efikasnog i pouzdanog poslovanja. U cilju buduće zajedničke saradnje, kao jednog od ključnih faktora za uspješnu realizaciju projekta uspostavljanja Adresnog registra u Crnoj Gori, Uprava za nekretnine organizovala je radionicu u saradnji sa norveškom Agencijom za kartografiju. Na osnovu iskustava sa održanih sastanaka i radionica i analize trenutnog stanja kako sa aspekta zakonodavstva tako i sa aspekta postojećih podataka, Uprava je pripremila sveobuhvatan prijedlog plana aktivnosti. Plan implementacije ovog projekta je prezentovan i svi učesnici u ovom projektu su saglasni sa predloženim aktivnostima, vremenskim i finansijskim obuhvatom poslova u okviru nadležnosti više institucija”, pojasnio je Kovačević.

Adresni registar je, kako naglašava Kovačević, jedan od ključnih registara e-Uprave, samim tim značaj njegovog uspostavljanja imaće višestruku korist, kako u javnom, tako i u privatnom sektoru.

“Oblasti u kojima se posebno prepoznaje značaj uspostavljanja ovog registra su demografska, ekonomska i teritorijalna statistika, prostorno planiranje, zatim obavljanje poslova iz nadležnosti policije, vojske, tu rizma, zdravstva, obrazovanja i mnogih drugih poslova iz svakodnevnog života”, rekao je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.