Mitropolit Mihailo: Neka živi vječno Crna Gora i Crnogorska pravoslavna crkva, bez koje nema države Crne Gore
Foto: AA

"Da budete čvrsti protiv nepravde i terora"

Mitropolit Mihailo: Neka živi vječno Crna Gora i Crnogorska pravoslavna crkva, bez koje nema države Crne Gore

Badnji dan obilježen je nalaganjem badnjaka najprije na Cetinju, a kasnije i u ostalim dijelovima Crne Gore. Vjernici Crnogorske pravoslavne crkve danas su ispred Dvora kralja Nikole na Cetinju prisustvovali nalaganju badnjaka, koje je osveštao mitropolit CPC Mihailo.

Ispred dvorca Petrovića u Podgorici večeras je u organizaciji Crnogorske pravoslavne crkve organizovano nalaganje badnjaka, javlja Anadolija.

2019010623428361740500989Web

Foto: AA

Skupu je prisustvovalo nekoliko stotina vjernika, a badnjake je blagoslovio mitropolit CPC Mihailo.

2019010623428361740500990Web

Foto: AA

On je čestitao praznik svim Crnogorcima i Crnogorkama.

"Dragi moji, neka vas nadahnu primjeri naših predaka – da i mi njihovi potomci, u časovima kolebanja, da budete čvrsti protiv nepravde i terora. Svima vama želim srećan praznik i našim Crnogorcima i svim hrišćanima u dijaspori. Neka nas Gospod blagoslovi, a mi zajedno da slavimo u našoj svetoj Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. Neka živi vječno Crna Gora i Crnogorska pravoslavna crkva, bez koje nema države Crne Gore", kazao je mitropolit Mihailo.

2019010623428361740500991Web

Foto: AA

Božić se u Crnoj Gori slavi tri dana, a sveštenstvu i vjernicima praznik su čestitali predsjednici države, Skupštine i Vlade  Milo Đukanović, Ivan Brajović i Duško Marković. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.