Ukrasite dom uz pomoć ovih savjeta za vrijeme božićnih praznika
Ilustracija

Ukrasite dom uz pomoć ovih savjeta za vrijeme božićnih praznika

Slama, šišarke, suvo voće samo su neki od detalja kojima možete obogatiti dom tokom božićnih praznika i time naglasiti svečanu atmosferu u vašem porodičnom gnijezdu...

Badnje veče i Božić tradicionalno se proslavljaju porodično, a prigodnim ukrašavanjem kuće u duhu ovog velikog praznika dodatno se naglašava svečana atmosfera.

bozicniukrasi2

Nekada su domaćice sa posebnom ljubavlju ukrašavale svoje domove i tako ga pripremale za dan Hristovog rođenja, a umjesto jelke, tradicionalno se kitio veliki Badnjak i to najčešće suvim voćem, šišarkama, bombonama uvijenim u ukrasni šareni papir i ostalim prigodnim ukrasima, a djeca su se posebno radovala Božić Bati koji im je donosio poklone.

bozicniukrasi6

Maštovite dekoracije doprinijeće svečarskom duhu Badnje večeri i Božića. Slama predstavlja jasle na koje je položeno Hristovo tijelo po rođenju, a ona je odličan osnov za pravljenje različitih aranžmana koji unose toplinu u dom.

bozicniukrasi181

Od nje možete lako i brzo da oblikujte korpice, odnosno da napravite gnijezda koja ćete postaviti na centralna mjesta u kući. Ovakve dekoracije prigodne su za trpezarijski sto, klub stočić u dnevnom boravku, a možete ih staviti i na štokove od prozora ako imate dovoljno mjesta.

bozicniukrasi9

U gnijezda odnosno u korpice od slame obavezno smjestite simbole ovog velikog praznika: žito, orahe, lješnike, suve smokve i grožđe.

bozic07b

Da bi dekoracija izgledala raskošnije, možete dodati i šišarke kao i lišće badnjaka koji, uglavnom predstavlja drvo hrasta.

Grančice drena simbolišu dobro zdravlje, osim toga savitljive su pa ih možete uplesti u venčić i okačiti u vašem domu. Možete ih zajedno sa slamom uplesti u "gnijezdo", ili ih obmotati oko svijeće čiji plamen će obasjavati trpezu za Badnje veče.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.