Vučić unio badnjak zajedno sa Kneževićem, Mandićem i Danilovićem(FOTO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić unio je danas badnjak u zgradu Generalnog sekretarijata predsjednika Republike na Andrićevom vijencu.

Badnjak su zajedno sa Vučićem unijeli i gosti i politički predstavnici Srba iz zemalja regiona, među kojima su predsjedavajući srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, predsjednik Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj Milorad Pupovac, predsjednik Demokratske partije Srba u Makedoniji Ivan i poslanik Sobranja Ivan Stoilković, predsjednik Nove srpske demokratije u Crnoj Gori Andrija Mandić, predsjednik Demokratske narodne partije Crne Gore Milan Knežević i Goran Danilović iz Ujedinjene Crne Gore.

0000001VUCICBADNJAKTan20191682706870

Foto: Tanjug

Službi koja je počela nešto posle osam časova prisustvuju i predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Nakon službe, Vučić se obratio pristunima rekavši da se nada da će ovo biti godina mira stabilnosti i daljeg i ubrzanog napretka Srbije i RS, da će srpski narod svoju budćnost vidjeti na svojim ognjištima i da će, kako kaže, čak i one koji su morali da ih napuste - uspjeti da vrate u otabžinu.

vucic01Tan201916833341600620x0

Foto: Tanjug

On je zahvalio gostima iz regiona što danas prisustvuju obilježavanju Badnjeg dana u Beogradu.

“Za nas je Hristovo rođenje najradosniji praznik. Možda je ovo trenutak da razmislimo o tome šta smo učinili, ali i šta nam je činiti za naš narod”, rekao je Vučić i posebnu čestitiku uputio srpskom narodu na KiM uz poruku da je uvijek uz njih.

Navodeći da je prethodna godina bila teška, Vučić je rekao da ni ova neće biti mnogo lakša, ali da će se raditi na tome da se “očuva srpsko ime i prezime i ćirilično pismo”, ne ugrožavajući nikog u regionu.

On je zahvalio patrijarhu Irineju što stalno ukazuje na potrebu jedinstva srpskog naroda i na očuvanje nacionalnih interesa, kao i na povećanje nataliteta.

“To je ono što je moja najveća želja kao predsjednika da imamo mnogo više djece, ma koliko me napadali. Više ne razumijem šta tačno zloupotrebljavam kada o tome pričam. Mi bez djece nemamo budućnost i Srbi to moraju da razumiju”, rekao je Vučić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.