Nurković: Sjever Crne Gore će biti jedno ogromno gradilište
Nurković

Ministar saobraćaja poručuje

Nurković: Sjever Crne Gore će biti jedno ogromno gradilište

Tokom 2018. godine poseban uspjeh je postignut u izgradnji, sanaciji i rekonstrukciji putne infrastrukture. U istoriji Crne Gore nikada se nije ulagalo kao što se ulagalo do sada i fokus u narednom periodu će takođe biti ulaganje u putnu infrastrukturu sa akcentom na Sjever, poručio je ministar saobraćaja Osman Nurković.

Prema njegovim riječim, sjever Crne Gore će biti jedno ogromno gradilište. 

"Aplikacijama kod evropskih fondova za rekonstrukciju i izgradnju putne infrastrukture, željezničke infrastrukture i izradu projektne dokumentacije obezbijedili oko 100 miliona bespovratnih sredstava. Fokus za 2019. godinu je na završetku prve dionice autoputa i traženje opcije za izgradnju drugu dionice, tj nastavak izgradnje. Radićemo na boljoj valorizaciji aerodroma Crne Gore sa davanjem na koncesiju na dugoročni period i na valorizaciji luka, sa posebnim akcentom na Luku Bar. Takođe ćemo raditi na aplikacijama kod evropskih fondova za bespovratna sredstva i očekujemo uspjeh kao i u ovoj godini", kazao je Nurković.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.