Osvanuli plakati u crnogorskim gradovima: Vakat je, CPC uskoro vrće autokefalnost!
Foto:Portal Analitika

SPC okupatorska

Osvanuli plakati u crnogorskim gradovima: Vakat je, CPC uskoro vrće autokefalnost!

Više crnogorskih gradova oblijepljeno je plakatima sa porukom „Vakat je“.

Na njima se navodi da će „Crnogorska pravoslavna crkva“ uskoro „vrnuti autokefalnost“. Takođe stoji i da je Srpska pravoslavna crkva okupatorska.

Na plakatima piše da je „srpski regent Aleksandar Karađorđević nelegalnim i nelegitimnim aktom ukinuo Crnogorsku autokefalnu crkvu“.

5c2fdd2674e44c16b3322ef90a0a0a64plakat2previewOrg

Foto:Portal Analitika

"Akt o ukidanju autokefalne crnogorske crkve nije baziran na Ustavu Kraljevine Crne Gore, već na nelegalnim odlukama tzv. Podgoričke skupštine, falsifikovanim i kao takvim bezvrednim aktima i golom nasilju srpske vojske“,stoji u natpisu, uz poruku –Vakat je da se ta istorijska nepravda ispravi.

Na plakatu se ne navodi ko stoji iza sadržaja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.