Argentinci izašli na ulice zbog najavljenog poskupljenja struje, gasa i javnog prevoza
Foto:Anadolija

Argentinci izašli na ulice zbog najavljenog poskupljenja struje, gasa i javnog prevoza

Zbog najavljenih poskupljenja gasa, električne energije i javnog prevoza na ulice Buenos Ajresa izašao je veliki broj građana argentinskog glavnog grada

Građani su se okupili na 11 različitih lokacija u gradu uzvikujući slogane protiv predsjednika te zemlje Mauricija Macrija. Nosili su transparente protiv Vlade i najavljenog poskupljenja koje će se kretati i do 50 posto, javlja Anadolija.

Okupljeni građani smatraju da vlada predsjednika Macrija nije ispunila data obećanja među kojima je i da će oni koji imaju manje plate imati manje poreze. 

2019010523426423340452734Web

Foto:Anadolija 

Tokom protesta, koji su počeli u večernjim satima, u gradu su bile zatvorene i neke ulice.

U Buenos Ajresu, u kojem živi više od 13 miliona stanovnika, u 2019. najavljeno je poskupljenje i to električne energije do 55 posto, javnog prevoza do 40, a plina do 35 posto. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.