U spuškom i bjelopoljskom zatvoru zaplijenjen 471 telefon
ilustracija

Tokom 2018te

U spuškom i bjelopoljskom zatvoru zaplijenjen 471 telefon

Tokom protekle godine u spuškom i bjelopoljskom zatvoru zaplijenjeno je 471 telefon, oduzeto je 14 pakovanja za koje se sumnja da je droga, a pronađena je i veća količina tableta i improvizovanih predmeta, saopšteno je Pobjedi iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija.

Kako je pojašnjeno, pokušaji unosa nedozvoljenih stvari iza zidina Spuškog zatvora su raznovrsni i inovativni. Tako je prošle godine preko ograde prebačeno više od 100 mobilnih telefona.

"Ova pojava uslovljena je činjenicom da je kompleks Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija smješten u Spužu i graniči se sa privatnim imanjima, koja nijesu i ne mogu biti pod kontrolom službenika obezbjeđenja",  istakli su iz ZIKS-a.

U prethodnom periodu, kako je saopšteno, pokrenut je disciplinski postupak protiv službenika ZIKS-a zbog sumnje da je jednoj osobi omogućio unošenje mobilnog telefona. O tom događaju obaviještana je Uprava policije i nadležno tužilaštvo koji su pokrenuli istragu.

Prethodne godine sankcionisan je i zatvorenik koji je 11. avgusta preuzeo telefone prabečene preko ograde. Dvije osobe su 11. avgusta oko 19.30 oštetili spoljašnju žičanu ogradu Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u blizini „F“ paviljona. One su prebacile pakete sa mobilnim u krug namijenjen za šetnju zatvorenika koji su smješteni u „F“ paviljonu.

"Identifikovan je zatvorenik koji je telefone preuzeo. O svemu je obaviješteno Odjeljenje bezbjednosti Danilovgrad",  saopšteno je iz ZIKS-a.

U zatvorima u Bijelom Polju i Spužu smješteno je 799 zatvorenika i 354 pritvorenika. Radno ih je angažovano 310 na poslovima zanatske, industrijske, poljoprivredne proizvodnje, administrativnim i poslovima uslužnih djelatnosti.

Kako navode, 237 osoba se nalazi na izdržavanju kazne zatvora zbog krađa, 51 zbog ubistva, 42 zbog teškog ubistva i osam osoba zbog silovanja.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.