Stubovi na mostu Moračica biće spojeni do ljeta, za rasponske konstrukcije biće utrošeno oko 30.000 kubika betona
ilustracija

Stubovi na mostu Moračica biće spojeni do ljeta, za rasponske konstrukcije biće utrošeno oko 30.000 kubika betona

Pet stubova na mostu Moračica, koji je i najzahtjevniji objekat na prvoj dionici autoputa od Smokovca do Mateševa, biće spojeni do početka ljeta.

Uprkos jakom vjetru koji je karakterističan za Bioče, svakog dana 130 radnika radi na visini od 160 metara jedan od najviših mostova u regionu.

Za rasponske konstrukcije "Moračice" biće utrošeno oko 30.000 kubika betona, dok će u nju biti ugrađeno 5.000 tona armature.

"Rasponska konstrukcija se radi sa svih stubova, a spaja se na sredini. Otprilike, jedan segment od tri i po metra radimo nekih deset dana, što znači da očekujemo do početka ljeta možemo da sastavimo rasponsku konstrukciju", kazao je, za TVCG, glavni inženjer na Sekciji 1 Duško Rondović, prenosi portal Rtcg.

Nakon toga slijedi asfaltiranje i izgradnja odbojne ograde i instalacija na mostu. Sa Moračiće ka Podgorici izlaziće se na tunel Mrke i istoimeni most.

"Lijevi most je praktično završen, spojena je rasponska konstrukcija. Ostalo nam je na desnom dijelu mosta da odradimo četiri segmenta. To očekujemo negdje na proljeće. Ispred ovog mosta nalazi se tunel Mrke gdje smo trenutno završili sekundarnu oblogu", naveo je Rondović.

Pored tunela Mrke, na tzv prvoj sekciji auto puta, biće još dva tunela Suka i Vežešnik, a na radovima je angažovano ukupno 300 radnika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.