Pljevlja: Šumar oštetio Upravu za šume za preko 13.600 eura
Ilustracija

Podnijeta krivična prijava

Pljevlja: Šumar oštetio Upravu za šume za preko 13.600 eura

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta otkrili su još jedno koruptivno krivično djelo kojim je u ovom slučaju Upravi za šume, od strane lica zaposlenog u ovom organu, kako se sumnja, pričinjena materijlna šteta od preko 13.600 eura.

"Policijski sližbenici ovog Odsjeka – Grupe Sjever su, postupajući po operativnim saznanjima, a u cilju suzbijanja koruptivnih krivičnih djela na teritoriji Opštine Pljevlja, u koordinaciji sa službenicima Centra bezbjednosti Pljevlja i Odeljenja granične bezbjednosti Pljevlja, podnijeli državnom tužiocu u ODT u Pljevljima krivičnu prijavu protiv D.G (41) iz Pljevalja, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio koruptivno krivično djelo zloupotreba službenog položaja u sticaju sa krivičnim djelom nesavjestan rad u službi, na štetu Uprave za šume", navodi se u saopštenju Uprave policije.

D.G. je, kako se sumnja, tokom 2018. godine, u svojstvu službenog lica – lugara zaposlenog u Upravi za šume – PJ Pljevlja zaduženog za reon Bukovice, Opština Pljevlja, prekoračio granice službenog ovlašćenja.

"I doznačio više stabala lišćara u ukupnoj količini od 85,34 m3 i četinara u ukupnoj količini od 69,95 m3  u GJ Bukovica, a koja nijesu pritom unijeta u knjige doznake i prijema nego su uprkos tome posječena i odvezena, čime je pričinio štetu Upravi za šume u iznosu od 6347,42 eura", saopšteno je.

Preduzimanjući dalje službene radnje prema ovom licu, policijski službenici su došli do sumnje da je D.G. tokom 2018 godine, osim navedenog, u svojstvu službenog lica – lugara zaposlenog u Upravi za šume, propuštanjem nadzora na čuvanju šuma očigledno nesavjesno postupao.

" Iako je bio svjestan da usljed toga može nastupiti šteta, pa je kao posljedica takvog njegovog postupanja u reonu GJ Bukovica bespravno u više odjeljenja posječeno 229,64 m3 lišćara i 21,23 m 3 četinara, ukupne vrijednosti 7316,02 eura, za koji iznos je pričinio štetu Upravi za šume", kažu iz policije.

Ukupna šteta koju je D.G. na opisane načine pričinio Upravi za šume iznosi 13.663,44 eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.