Beograd i Priština se udaljavaju od kompromisa
Ana Brnabić

Beograd i Priština se udaljavaju od kompromisa

Mislim da su Beograd i Priština sve dalje od postizanja kompromisa, izjavila je danas predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Premijerka smatra da se "od kompromisa udaljavamo, prije svega zbog taksi od 100 odsto uvedenih na robu iz Srbije, zbog formiranja Vojske Kosova, kao i zbog najave brisanja granica između Kosova i Albanije".

Brnabić je za televiziju Pink ocijenila i da zamrznut konflikt sa Prištinom znači da Srbija ne može postati članica Evropske unije, ističući da se kosovsko pitanje mora riješiti, a da je rješenje u postizanju kompromisa koji će garantovati mir, stabilnost i bolji život za Srbe na Kosovu.

Ona je komentarisala i mogućnost održavanja vanrednih parlamentarnih izbora, navodeći da ne zna da li će ih biti, ali da je Vlada Srbije za njih spremna.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.