Pazarac zapalio stan da izbjegne hapšenje, doveo u opasnost stanare
Foto: RTV NK

Novi Pazar

Pazarac zapalio stan da izbjegne hapšenje, doveo u opasnost stanare

Policija u Novom Pazaru uhapsila je Sutka A. iz ovog grada zbog sumnje da je u noći između prvog i drugog januara podmetnuo požar u svom stanu u Ulici 12. srpske brigade, nedaleko od Zelene pijace.

 Kako se sumnja, on je to uradio da bi izbjegao hapšenje. Ovim nepromišljenim i bezobzirnim činom Sutko A. je ugrozio živote i imovinu stanara cijele zgrade u kojoj je stanovao.

Prema nezvaničnim informacijama, oko 22.30 policija je došla da privede Sutka A. zbog nekih ranijih prekršaja, ali je on dugo odbijao da otvori vrata svog stana. Pripadnici MUP su na kraju morali da provale unutra, a Sutko je tada zaprijetio da se živ neće predati i da će izvršiti samoubistvo. Prijetio je i da će se raznijeti eksplozivom.

Odmah potom polio se benzinom i pokušao da se spali. Policajci su ga spasli, ali je požar buknuo, zahvatio cio stan i proširio se na druge dijelove zgrade. Od silnog dima, ozbiljno je bio ugrožen život bebe koja je spavala u susjednom stanu. Samo zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, kojima su puno pomogli stanari i okupljeni građani, beba je evakuisana i prebačena u novopazarsku bolnicu gdje su ljekari reanimacijom uspjeli da joj spasu život. Požar je lokalizovan, a pričinjena materijalna šteta je velika.

Komšije sa kojima smo razgovarali ističu da je Sutko A. bio u sukobu sa zakonom i da se ponašao čudno. Ipak, niko od njih nije sumnjao da će podmetnuti požar i sve ih životno ugroziti. On je prošao sa lakšim povredama i kad se bude potpuno oporavio biće saslušan i predat nadležnim pravosudnim organima.

Novosti

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.