Herceg Novi kao destinacija zauzeo šesto mjesto na Forbsovoj listi
Foto: PR Centar

Britanska blogerka preporučila grad po Orjenom čitaocima

Herceg Novi kao destinacija zauzeo šesto mjesto na Forbsovoj listi

Herceg Novi se našao na šestom mjestu na listi popularnog američkog biznis magazina „Forbs“, koji je u 18 najboljih budžet destinacija za ovu godinu uvrstio Balkansko poluostrvo, a kao polaznu tačku preporučio grad pod Orjenom.

Kako je saopšteno iz Turističke organizacije (TO) Herceg Novi, iskustva i doživljaje sa Balkana, odnosno iz Herceg Novog, čitaocima „Forbsa“ je prenijela ugledna britanska blogerka Ketrin Houv, koja je sa mužem Džonatanom, boravila u Crnoj Gori u novembru 2017. godine.

Houv je, kako se navodi, u tekstu za "Forbs", kazala da se ne slaže sa mišljenjem većine da je Evropa skupa, a onima koji žele da je dožive u okviru svog budžeta, ona je predlažila da otkriju Balkansko poluostrvo.

"Pošto u Hrvatskoj, kao najpopularnijoj balkanskoj zemlji, može biti skupo, Houv turistima preporučuje da putovanje Balkanom započnu iz Herceg Novog, navodeći brojne aktivnosti koje taj grad nudi", kaže se u saopštenju TO Herceg Novi.

Houv je, kako su dodali, 2017. godine provela pet dana u Crnoj Gori.

""Išli smo brodom na izlet do Perasta, Gospe od Škrpjela i završili putovanje veslajući u kajaku i iskrcavanjem pedalinom na obližnjoj plaži. Ostale zabavne aktivnosti uključuju paraglajding i ronjenje. Najbolje od svega je što su sve ove aktivnosti mnogo jeftinije u poređenju sa drugim evropskim gradovima", napisala je Houv", kaže se u saopštenju.

Ketrin i Džonatan Houv su, kako se navodi, nakon boravka u Herceg Novom, ocijenili da taj grad ima izuzetne mogućnosti upravo za razvoj budžet, kao i aktivnog turizma.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.