Mario Milošević u zatvoru pretukao pritvorenika iz Srbije
Mario Milošević

Nanio mu teške povrede

Mario Milošević u zatvoru pretukao pritvorenika iz Srbije

Osnovno državno tužilaštvo u Prištini proširilo je istragu protiv Podgoričanina Marija Miloševića, kojeg sada, osim za nedozvoljeno držanje oružja i droge, terete i za nanošenje teških povreda.

Prema navodima kosovskih medija, Milošević je nedavno u zatvoru pretukao pritvorenika Mišu Uroševića, zvanog Četnik, iz Aleksinca, piše Dan.

Milošević je uhapšen na Kosovu po potjernici Crne Gore zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Radomira Đuričkovića na Cetinju. Prilikom hapšenja kod njega su pronađeni droga i oružje, zbog čega je optužen.

Kako prenosi portal Zeri, tužilac Osnovnog tužilaštva u Prištini Armend Hamiti izjavio je da je proširio istragu protiv Miloševića jer je jednom pritvoreniku nanio tešku tjelesnu povredu. Hamiti je pojasnio da zbog efikasnosti postupka nije otvarao novu istragu, već je za sva djela protiv Miloševića na teritoriji Kosova i Metohije pokrenuta jedna istraga.

Direktor zatvora Ilir Kelmendi potvrdio je za tamošnje medije da je došlo do incidenta. Kako je pojasnio, Milošević je Uroševića napao u sobi za rekreaciju. Zadao mu je više udaraca i nanio mu teške povrede.

Urošević je u Prištini uhapšen zbog ubistva Kruševljanina Dejana Steljića (40), zvanog Deki Bosanac. Steljićevo tijelo pronađeno je krajem decembra u Kosovskoj Mitrovici. Tada je pronađen i nož kojim mu je, kako se sumnja, Urošević zadao smrtonosne ubode u stomak.

Urošević je prije četiri godine u obračunu kriminalnih grupa likvidirao Aleksandra Jocića (29) iz Aleksinca i ranio Sašu Dudića (38). Prilikom hapšenja kod njega su pronađena lažna dokumenta, ali je kosovska policija ubrzo utvrdila pravi identitet osumnjičenog i ustanovila da ga potražuju i nadležni organi Srbije.

Milošević je uhapšen u julu u Prištini, a u društvu s njim bio je i Đorđe Pavićević, koji je neposredno prije toga pobjegao iz Dobrote, gdje je bio upućen po sudskoj presudi. Tada je uhapšen i Strahinja Danković iz Srbije.

Nedugo nakon njih, u Prištini su uhapšeni i Igor Mašanović i Vukan Vujačić, koji se takođe terete da su učestvovali u ubistvu Đuričkovića.

Postupak za njihovo izručenje Crnoj Gori je u toku.

Kosovska policija je početkom novembra uhapsila službenika zatvora u Prištini Stefana Veličkovića i zvaničnika Ministarstva za dijasporu Petrita Mustafu, koji su osuđeni jer su pomagali Miloševiću u planiranju bjekstva. Sumnja se da su počinili krivično djelo uzimanje mita.

Veličković i Mustafa priznali su krivicu. Odlukom suda izrečena im je kazna od po pola godine zatvora. Ipak, robija je zamijenjena novčanom kaznom u iznosu od po 2.800 eura, a Veličkoviću je dosuđena i novčana kazna u iznosu od 4.000 eura.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.