Evo koliko očeva se pretvara da spava kada čuje bebin plač
Foto: Ilustracija

Kakvo je vaše iskustvo?

Evo koliko očeva se pretvara da spava kada čuje bebin plač

Rezultati novog istraživanja će možda natjerati novopečene mame da dva puta pogledaju u svog supruga kada sledeći put budu ustale u sred noći zbog bebinog plača.

Nova studija je pokazala da se više od pola očeva pretvara da spava kako bi izbjeglo noćno ustajanje kada čuju bebin plač. 

Većina očeva je priznalo da se pretvara da spava držeći oči zatvorene kako bi njihova partnerka ustala umjesto njih da smiri bebu. 

U studiji je učestovavlo preko 2 hiljade roditelja, a čak 56 odsto očeva priznalo je da se namjerno pretvara da spava kako bi izbjegli ustajanje. 

Mnogi muškarci su rekli kako smatraju da u ovakvim situacijama ne mogu da zamijene ulogu majke, a jedan od pet očeva je rekao kako djeca obično traže majku. 

Muškim opravdanjima nije tu kraj.

Tri od deset muškaraca opravdanje za ne ustajanje pronašli su u tome što moraju da budu odmorni za sutrašnji radni dan. 

Na kraju studije, čak 47 odsto roditelja reklo je da je noćno ustajanje rezervisano samo za majke, dok je samo 14 odsto priznalo da je to posao koji je takođe namijenjen i za očeve. 

Super žena

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.