U Indiji muškarac linčovan zbog krađe krave
Foto: Profimedia

Pokrenuta istraga

U Indiji muškarac linčovan zbog krađe krave

Jedan muškarac linčovan je zbog sumnje da je ukrao kravu u indijskom Biharu.

Policijski službenik K.D. Singh potvrdio je da je 55-godišnji Muhamed Kabul ubijen u jednom selu zbog navodne krađe krave, javlja Anadolija.

Kako je kazao, pokrenuta je istraga o ovom slučaju i u toku je potraga za članovima bande koji su štapovima usmrtili jednu osobu.

Lokalni mediji su objavili video na kojem se vidi Kabul kako moli članove bande da ga ne ubiju. Međutim, oni su ga udarali i uzvikivali "Lopov".

U Indiji se krava smatra svetom životinjom i ubijanje je zakonom strogo zabranjeno.

Veći dio hindusa ne jede meso. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.