Četiri skijaša nestala nakon lavine na sjeveru Norveške
ilustracija

Četiri skijaša nestala nakon lavine na sjeveru Norveške

Norveški zvaničnici objavili su da su četiri osobe iz Švedske i Finske nestale nakon lavine na sjeveru Norveške, a da jak vjetar, obilne snježne padavine i loša vidljivost ometaju potragu za njima.

Posljednji kontakt sa švedskom državljankom i troje finskih državljana ostvaren je u srijedu popodne. Akcija traganja i spašavanja pokrenuta je nakon što je u dolini Tamok, u blizini sjevernog grada Tromsoa, pokrenuta lavina širine 300 metara, prenosi Anadolija.

“Postoje veoma male šanse da u to područje dođe helikopter. Ne možemo preuzeti takav rizik“, kazao je u četvrtak u Tromsou policijski portparol Morten Petersen.

Bard Ranestad iz Bolnice Univerziteta sjeverne Norveške kazao je da se šanse da su skijaši preživjeli svakim trenutkom smanjuju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.