Cvekla čisti i uljepšava ten
ilustracija

Idealna zimska hrana

Cvekla čisti i uljepšava ten

Zima i savršen ten ne idu jedno uz drugo, jer hladnoća isušuje kožu, čini je crvenom i ispucalom. Ali to ne znači da ne možete da joj pomognete. Najvažnije je da je hranite iznutra, jer ono što jedemo se svakako odražava na to kako izgledamo.

Stručnjaci kažu da je cvekla idealna zimska hrana i da treba da je unosimo što više i češće. Sadrži vlakna, bogata je vitaminom C, magnezijumom, gvožđem, fosforom...

Svi ti sastojci ubrzavaju metabolizam, a kada on funkcioniše kako treba, dolazi do pravovremenog izbacivanja toksina iz limfnog sistema, što se odmah vidi na koži.

Osim toga, korijen cvekle povećava nivo kiseonika u ćelijama, a to je dobra vijest za osobe koje pate od anemije, jer ih čini manje malokrvnim i time istovremeno čisti i uljepšava ten, pišu Novosti.

Možete da jedete cveklu kuvanu ili da pravite sok od svježeg povrća, pomiješan sa limunom i pomorandžom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.