U Sarajevu uhapšeni mladić i djevojka iz Crne Gore, osumnjičeni ili svjedoci ubistva?
Foto:Avaz

U Sarajevu uhapšeni mladić i djevojka iz Crne Gore, osumnjičeni ili svjedoci ubistva?

Kod zgrade Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu danas su uhapšeni mladić i djevojka u automobilu nikšićkih registarskih tablica.

Na raskrsnicu kod Američke ambasade u Sarajevu stiglo je čak sedam policijskih vozila Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a osim njih, tu je bilo prisutno i vozilo Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koja je zadužena za osiguranje diplomatskog objekta, piše sarajevski Avaz.  

Iz sarajevske policije nijesu saopštili detalje ove akcije.

Kako saznaje Avaz, mladić i djevojka iz Renaulta Clio odvedeni su u Policijsku upravu Novo Sarajevo i dovode se u vezu s likvidacijom Miloša Ostojića.

Za sada nije poznat njihov status, odnosno jesu li osumnjičeni ili svjedoci, piše portal sarajevskog lista.

Ostojić (30) iz Istočnog Sarajeva sin vlasnika pekare i picerije ”Zlatno zrno”, ubijen je u sačekuši ispred kluba ”Sparta” u Lukavici u utorak oko 23 časa u Karađorđevoj ulici. Ostojić se, prema pisanju Novosti, u društvu prijatelja, džipom dovezao do kluba ”Sparta”, čiji je vlasnik. Ubica ga je čekao u zasjedi i kada je Ostojić izašao iz vozila prema njemu je iz neposredne blizine ispalio više pojedinačnih hitaca iz automatske puške. Sa teškim povredama ranjeni mladić prevezen je u bolnicu ”Srbija”, gdje je ubrzo podlegao. Nezvanično, pogođen je s tri metka.

Posle zločina ubica je pobjegao automobilom ”golf” koji je pronađen zapaljen u naselju Ivanići, a u njemu je otkrivena i puška iz koje je najvjerovatnije pucano. Istragom je utvrđeno da je riječ o ukradenom auotomobilu, te da je ubica imao pomogača, odnosno vozača koji ga je čekao u vozilu

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.