Omić napustio KK Budućnost i pojačao Milano
Foto:AA/Miloš Vujović

Omić napustio KK Budućnost i pojačao Milano

Doskorašnji centar košarkaša Budućnost Volija Alen Omić, od danas je zvanično novi igrač Olimpije Milano.

Slovenački centar prvi je košarkaš koji odlazi iz Podgorice nakon dolaska Jasmina Repeše na klupu “plavih”. 

Omić je u Podgoricu stigao krajem septembra 2018. godine i igrao za “plave” u prethodna tri mjeseca. Odigrao je 15 mečeva u Euroligi na kojima je prosječno bilježio 8,9 poena i pet skokova. 

Klub je dobio dobru finansijsku ponudu za njega i odlučio da ga proda italijanskom šampionu. 

Omić će u Milanu biti zamjena za centra Kejleba Tarševskog, koji zbog povrede palca neće igrati u sljedećih mjesec dana. Omić je u karijeri osim za Budućnost igrao i za Unikahu, Crvenu zvezdu, Hapoel Jerusalim, Efes, Gran Kanariju, Olimpiju i Laško.

Očekuje se da u sljedećim danima Budućnost pojača konkurenciju na poziciji centra.

Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.