Igre malih zemalja Evrope - živa reklama za Crnu Goru

Simonović istakao da 2018. nije bila godina crnogorskih sportista

Igre malih zemalja Evrope - živa reklama za Crnu Goru

Organizacija i održavanje Igara malih zemalja Evrope, čiji je domaćin Crna Gora od 27. maja do 2. juna, prioritet je Crnogorskog olimpijskog komiteta u predstojećem periodu, kazao je u intervjuu za Novu M predsjednik komiteta Dušan Simonović.

Dodaje da je godina pred nama od ključnog značaja upravo zbog kvalifikacija crnogorskih sportista za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

"Godina za nama bila je puna izazova, a svakako da je Zakon o sportu bio jedan od najvećih, kako za Ministarstvo sporta, tako za sve sportske radnike u Crnoj Gori, pa i za Crnogorski olimpijski komitet.

Zakon je donešen, on se mora primjenjivati i poštovati i kažem, kroz punu njegovu primjenu moći ćemo dati jednu konačnu ocjenu kvaliteta tog zakona", istakao je Simonović.

Ističe da 2018. nije bila godina Crnogorskih sportista.

"Posmatrajući rezultate na međunarodnom planu, ekipne i pojedinačne, klupske i reprezentativne, uspjeha nije bilo previše", kaže on.

Simonović vjeruje da će godina pred nama biti berićetna i uspješnija prvenstveno zbog priprema za Olimpijske igre čiji je domaćin Tokio 2020. godine.

"Očekujem dobar nastup, očekujem kvalifikacije u narednoj godini, očekuje nas puno takmičenja u narednoj godini. Dakle, imaćemo jako napornu godinu, svi zajedno, i očekujem jedan respektabilan i reprezentativan sastav koji će nas predstavljati u Tokiju", poručio je predsjednik COK-a za Novu M.

DusanSimonoviccok

Dušan Simonović

Prema njegovim riječima 2018. godina bila je izazovna za Crnogorski olimpijski komitet jer je bila pripremna za organizaciju Igara malih zemalja Evrope koje će se naredne godine održati u našoj zemlji. Na tom polju urađeno je kako kaže Simonović dosta.

"Pa zadovoljan sam kako se stvari odvijaju do kraja, puno posla je završeno, veliki je to posao. Nijesu to samo Igre i organizacija samih Igara. Prosto to je i promocija i predstavljanje i nešto što bi trebali da budu i benefiti samih Igara. Kada imamo u vidu da će na Igrama biti blizu 2.000 što sportista, što sportskih radnika i pratećeg osoblja, vjerujemo da ta živa reklama najviše može pomoći Crnoj Gori samo ako to odradimo kako treba, a imam utisak da se u svim segmentima pripremamo na jedan dobar način",  kazao je Simonović.

Igre malih zemalja Evrope održaće se od 27. maja do 2. juna, a po prvi put u našoj državi. Sportisti iz devet zemalja sa manje od milion stanovnika - Andora, Lihtenštajn, Luksemburg, San Marino, Malta, Monako, Kipar ukljućujući i Crnu Goru takmičiće se u 10 sportova i 122 discipline.

Simonović poručuje da je će sve to biti idealna prilika da se Crna Gora i organizaciono i takmičarski predstavi u što boljem svijetlu.

"Takvo multisportsko takmičenje po prvi put će se ovdje desiti. To su nama svojevrsne pripreme za neku veću organizaciju, neko veće takmičenje.Svi će biti smješteni u Budvi, i prosto imamo jedno, ja bih rekao, mini olimpijsko selo u Slovenskoj plaži, što je fantastično – poručio je predsjednik COK-a za TV Nova M.

Crnogorske sportiste u godini koja je tek počela, pored Igara malih zemalja čeka još dosta izazova. Između ostalih to su Evropske igre čiji je domaćin Minsk. Za Dušana Simonovića one predstavljaju ispit za sve ono što nas čeka u glavnom gradu Japana naredne godine.

Na Evropskim igrama svakako da ćemo uzeti učešće u najsnažnijoj mogućoj formi, jer će one na neki način biti i katalizator, odnosno provjera pred Olimpijske igre u Tokiju – zaključio je Simonović za Novu M.

Evropske igre na programu su od 21. do 30. juna.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.