Crnogorski zdravstveni sistem u samom vrhu povjerenja građana
Kenan Hrapović

Hrapović zadovoljan rezultatima u 2018.

Crnogorski zdravstveni sistem u samom vrhu povjerenja građana

Crnogorski zdravstveni sistem nalazi se u samom vrhu povjerenja građana, saopštio je ministar zdravlja Kenan Hrapović.

Hrapović je istakao da su kapaciteti zdravstvenih ustanova ojačani nabavkom nove savremene opreme vrijedne preko 10 miliona eura.

"U rekonstrukciju i adaptaciju Kliničkog centra, bolnica i domova zdravlja uloženo je preko 8 miliona eura, a proširili smo prava na rehabilitaciju i medicinska pomagala, i odobrili 150 specijalizacija i 20 subspecijalizacija", naveo je ministar zdravlja.

Kako je dodao, sve to je rezultiralo smanjenjem listi čekanja za pacijente.

"Poboljšanjem smo uslova rada za ljekare i boravka pacijenata u zdravstvenim ustanovama, smanjili smo upućivanje pacijenata na liječenje u inostranstvo", istakao je Hrapović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.