Ispod ruševina izvučena živa beba 35 sati nakon eksplozije
Foto: Tanjug/AP

Nepoznata sudbina 35 osoba

Ispod ruševina izvučena živa beba 35 sati nakon eksplozije

Ispod ruševina zgrade koja se urušila juče nakon eksplozije u gradu Magnitogorsk, u Rusiji, izvučena je 11-mjesečna beba, 35 sati nakon nesreće.

Do eksplozije u desetospratnici došlo je juče u jutarnjim satima, a u toku su aktivnosti uklanjanja ruševina bloka, javlja Anadolija.

Ministarstvo za vanredne situacije saopštlo je kako je do sada u akcijama spašavanja organizovanim uprkos temperaturi od minus 17 stepeni, izvučeno sedam tijela.

U  toku je izvlačenje još jednog.

Nepoznata je sudbina 35 osoba za koje se smatra da su se nalazile u zgradi u trenutku eksplozije.

Iz kabineta guvernera  saopšteno je kako su ekipe uspjele da spasu 11-mjesečno dijete, pronađeno zbog plača na osnovu kojeg su spasioci odredili mjesto na kojem se beba nalazi.

Beba je pronađena kada je jedan spasilac začuo njen plač, javila je agencija Interfaks. Video-snimak koji je objavilo ministarstvo za lokalne vanredne situacije pokazuje kako spasilac s bebom u roze čarapicama trči prema kolima hitne pomoći. 

Dijete je prevezeno u bolnicu, a njegovo stanje je teško.

U Magnitogorsku je proglašen dan žalosti.

U šest sati po lokalnom vremenu u ponedjeljak je odjeknula eksplozija u zgradi u Magnitogorskom, u kojoj je živjelo više od 100 ljudi.

Šteta je pričinjena na 48 stanova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.