Dočekali Novu godinu na zaglavljenom ringišpilu visokom 50 metara
Foto: Ilustracija

U pomoć pristigao i helikopter

Dočekali Novu godinu na zaglavljenom ringišpilu visokom 50 metara

Osam osoba u Renu na zapadu Francuske, dočekalo je Novu godinu na ringišpilu visokom 50 metara, čiji se mehanizam usred vožnje pokvario i cijela vrteška stala.

"Dugo je trajalo, bilo je hladno i zastrašujuće", rekao je Antoan (23) nakon što su ga spasioci zajedno sa ostalima helikopterom spustili na tlo.

Vrteška, čija se jedna poluga pokvarila usred vožnje, stala je sa posjetiocima koji su ostali na oko 50 metara visine.

Spasioci su najprije pokušali merdevinama i drugom opremom da izvuku ljude, ali su, poslije nekoliko neuspjelih pokušaja, ocijenili da je to opasno i dovezli helikopter.

Posjetioci koji su željeli par minuta vožnje, sjeli su u vrtešku sinoć oko 20.30, a iz nje su bezbjedno izvučeni tek jutros u 4.00 sata.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.