Brojni problemi u 2018toj, Marej: Kako je to bila u*rana godina
Foto:Instagram

Brojni problemi u 2018toj, Marej: Kako je to bila u*rana godina

Samo 12 mečeva u 2018. godini i neprestani problemi nakon povrede kuka rezultirali su očajnom "proslavom" Nove godine za Endija Mareja.

Britanski teniser je objavom na Instagramu pokazao kakvu je godinu imao iza sebe i kako se osjeća zbog toga.

Dok se većina vrhunskih sportista provodi na egzotičnim lokacijama širom svijeta, Marej je na svom Instagram profilu objavio fotografiju - iz spavaće sobe. Pri tome je pio alkohol i predstavio izlog koji tek treba popiti. Sve je popraćeno opisom:

"Proslava kraja 2018. godine. Kako je to bila u*rana godina." , napisao je teniser.

On je početkom januara 2018. godine operisao kuk i u najgorim noćnim morama nije mogao zamisliti koliko će mu ti problemi s kukom zadati problema. Mučenje s povredama nije prestalo i sve je rezultiralo sa samo 12 odigranih mečeva u prošloj godini. I 240. mjestu na ATP rang-listi!

Ipak, pozitivno u svemu je što je Marej godinu počeo pobjedom. Naime, on je ove noći nastupio u 1. kolu ATP 250 turnira u Brisbejnu gdje je rezultatom 2:0 u setovima savladao Džejmsa Dakvorta. Mali je to znak, ali može značiti mnogo.

Vidno emotivni Marej nakon te pobjede poručio je da "ne zna koliko će dugo potrajati njegove predstave u takmičarskim mečevima" čime je jasno dao do znanja da bojazan od povrede nije nestala.

Njegovi problemi s kukom počeli su na ljeto 2017. godine, a početkom prošle godine odlučio se na operaciju i od tada još uvijek ne može sa sigurnošću reći da je povreda prošlost.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.