U Podgorici prva beba u Novoj godini dječak, Beogradu, Sarajevu i Prištini djevojčice
ilustracija

Najljepši pokloni

U Podgorici prva beba u Novoj godini dječak, Beogradu, Sarajevu i Prištini djevojčice

Prva beba rođena u Podgorici u 2019. godini je dječak, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore.

Kako je saopšteno iz ove ustanove, beba je rođena u jedan sat i 54 minuta i bila je teška tri kilograma i 820 grama. 

Od ponoći do rano jutros u podgoričkog porodilištu ukupno su rođene tri bebe.

U Urgentnom centru u Podgorici, novogodišnja noć bila je uglavnom mirna. Kako je saopšteno iz Urgentnog centra, tokom noći je obavljeno 195 pregleda.

Prva beba rođena u Beogradu u 2019. godini je djevojčica. Ona je rođena u GAK u Višegradskoj.

Djevojčica koja je došla na svijet odmah iza ponoći zove se Iskra, rođena je prirodnim putem. Iskru i njenu mamu Milicu, kojoj je to drugo dijete, u porodilištu je noćas obišao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. 

"Prelijepa je Iskrs i vrlo sam srećan što sam mogao da vas obiđem noćas. Dobili ste anđela", kazao je predsjednik Srbije presrećnoj majci.

Predsjednik je istakao da nema ništa ljepše od beba i da za njih, za djecu i živimo.On je ponovio da je rođenje male Iskre velika sreća i za tu zemlju.

Konstatovao je da beba ne plače i kazao da je "junakinja".

U Prištini je u novoj 2019. godini prva rođena beba djevojčica. 

Prva beba je rođena oko pola sata nakon ponoći, potvrđeno je za AA na Ginekološkoj klinici Kliničko univerzitetsko centra Kosova u Prištini. 

“Prva beba je ženskog pola. Rođena je 36 minuta nakon ponoći. Beba je rođena sa 4,050 kilograma, duga je 54 centimetara i u dobrom je zdravstvenom stanju”, izjavila je za AA babica Bedrie Veseli. 

Pacijentkinja koja se porodila je prvorotkinja, osamnaestogodišnja Miranda Bajrami iz Kosova Polja.

U Sarajevu je nekoliko minuta iza ponoći rođena prva beba u 2019. godini, a novopečenu majku je kao i prethodnih godina tradicionalno darovao gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Samo nekoliko minuta iza ponoći Sarajevo je postalo bogatije za jednu sugrađanku. 

Sretnu majku koja se porodila na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu posjetio je i darovao gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka. 

"Ovaj trenutak prerastao je u tradicijiu i jako lijep običaj, a mi ćemo se truditi da to održimo i u budućnosti. Rođenje djeteta je najljepši poklon i radost koji ovako dijelimo. Roditeljima tek rođene bebe upućujem najiskrenije čestitke", kazao je Skaka. 

Gradonačelnik Skaka je dežurnim ljekarima i sestrama također poželio sretnu i uspješnu Novu 2019. godinu.

Agencije

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.