Građani večeras sa majkom ubijenog Davida Dragičevića u centru Banjaluke
Foto: AA

U hramu Hrista Spasitelja zapalili svijeće za Davida

Građani večeras sa majkom ubijenog Davida Dragičevića u centru Banjaluke

Suzana Radanović, majka ubijenog mladića iz Banjaluke Davida Dragičevića, večeras je zapalila svijeću za dušu svog sina u prostoru za paljenje svijeća kod hrama Hrista Spasitelja u centru Banjaluke.

"Nisam se čula sa Davorom, ne znam ništa. Učinilo mi se na videu da sam vidjela da uhapšen ali nije to bio on", rekla je ona i dodala da ne zna kome da vjeruje, javlja Anadolija.

2018123123420289340344712Web

Suzana Radanović, foto: AA

 Odgovarajući na pitanje novinara da li nastavlja kontinuitet okupljanja, ona je istakla da "ovo nije okupljanje, ja sam došla da zapalim svijeću za svoje dijete, imam pravo, okupljanja su zabranili". Dodala je da nikoga nije zvala da joj se pridruži.

2018123123420289340344714Web

Foto: AA

Hram Hrista Spasitelja bio je zaključan i prije 18 časova, kao i odvojeni objekat namijenjen za paljenje svijeća, a po dolasku Suzane Radanović taj objekat je otključan dok su nakon nje svijeće zapalili i drugi građani.

Istovremeno u hramu Suzani se pridružilo nekoliko desetina građana, a u centru grada na Trgu Krajine prisutan je veliki broj pripadnika policije. Policajci upozoravaju sve građane koji se bar i kratko zadrže na trgu da se udalje.

Okupljeni su uzvikivali "Pravda za Davida, pravda za svu našu djecu", a pjevali su i pjesmu "Klinac u getu".

Iz Policijske uprave Banjaluka danas je saopšteno da će zbog učestalog narušavanja javnog reda i mira, vršenja krivičnih djela, sprječavanja normalnog odvijanja saobraćaja te nepoštivanja Zakona o javnom okupljanju RS, sva buduća javna okupljanja grupe ''Pravda za Davida'' biti spriječena i prekinuta u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju RS, a učesnici takvog javnog okupljanja će biti sankcionisani u skladu sa zakonom.

2018123123420289340344708Web

Foto: AA

"Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, zbog nepridržavanja obaveza propisanih Zakonom o javnom okupljanju RS, na jučerašnjem prijavljenom skupu,  te  činjenja prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru, Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i postojanja sumnje da su izvršena i određena krivična djela, lišili su slobode određeni broj lica, dok se za određenim brojem lica traga", saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Traga se za Davorom Dragičevićem, ocem Davida Dragičevića i još četiri osobe.

Naime, nakon skupa "Pravda za Davida" na Trgu Krajine Dragičević je sa građanima krenuo u protestnu šetnju, prilikom čega su spriječili održavanje koncerta Harisa Džinovića. Nakon što su ponovo došli na Trg Krajine policija ih je upozorila da im je skup bio odobren do 20 časova i da se raziđu. Davor i nekoliko desetina građana pokušali su da šetanjem po trgu izbjegnu policijsku akciju, ali ih je policija otjerala nekoliko stotina metara dalje od trga pri čemu je uhapšeno nekoliko osoba.

Zbog tih dešavanja Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke donio je odluku da otkaže sve novogodišnje koncerte koji su bili predviđeni za danas i sutra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.